top of page
Search
  • Writer's pictureCarmen Bolosteanu

Luna de Șarpe 2022

Luna solară de Șarpe începe în 6.05 și se termină în 5.06. Luna lunară de Șarpe începe pe 30.04 și se termină la următoarea Lună Nouă, pe 30.05.

Această lună aduce ca element Lemnul Yin, care este deasupra Focului Yin, elementul Șarpelui. Lemnul hrănește Focul, care este elementul personal al acestui an (pentru România și majoritatea țărilor Europei). În plan politic vom asista la noi alianțe, posibile trădări (dușmani ascunși) și escaladarea conflictelor (noi teritorii vor fi implicate în război și atacurile vor fi mai violente). Șarpele aduce Focul Yang ca element ascuns și acest lucru indică intensificarea incendiilor și exploziilor.

De asemenea, Șarpele împreună cu Tigrul (anul în care ne aflăm) și cu Mistrețul (ziua în care a început anul de Tigru) formează o penalizare, la care zilele de Maimuță și de Mistreț aduc un surplus de violență.

Sectoarele de Pământ (Centru, Sud-Vest și Nord-Est) găzduiesc luna aceasta doar stele de Pământ, care devin foarte puternice. Mare atenție la sănătate, în special femeile vor fi afectate! Se pot agrava afecțiuni vechi sau pot fi depistate boli ale organelor de Pământ (stomac, uter). Persoanele care au multe elemente de Pământ în chartul natal trebuie să fie precaute în această perioadă, să evite excesele alimentare și să se odihnească.

În link-uri găsiți remediile sugerate pentru fiecare stea lunară și anuală din sectorul respectiv. Pentru fiecare zodie, am postat link-uri cu remedii indicate pentru luna aceasta.


Distribuția stelelor zburătoare


Centru – prosperitate

Steaua lunară 8 se alătură stelei anuale 5, mărindu-și una celeilalte potențialul. Toți membrii familiei pot avea noroc de prosperitate (mai mult sau mai puțin, în funcție de semnul zodiacal), dar există și unele riscuri, deoarece steaua dezastrelor este în deplină activitate tot anul acesta.


Remedii:


Nordsuccese

Steaua lunară 4, a dragostei și învățăturii, ajunge în Nord-ul Lo-shu-ului și se alătură stelei 1, fiind puternic activată de Apa sectorului. Cei care au biroul sau dormitorul în acest sector pot obține promovări la locul de muncă sau succese la examene. Combinația de stele îi ajută mai ales pe cei care au muncă de creație, cercetători sau cei care lucrează în mediul academic. De asemenea, această combinație sporește romantismul și ajută persoanele singure în găsirea unui partener.


Remedii:


Nord-Est– suma 10

Steaua 2 a bolilor se alătură stelei anuale 8, cu care formează suma 10. Această combinație aduce un noroc nesperat, dar și posibile îmbolnăviri locatarilor acestui sector, din cauza energiei puternice de Pământ. Cei care au probleme de sănătate este bine să petreacă cât mai puțin timp în Nord-Est-ul locuinței.


Remedii:


Estnoroc

Steaua lunară 6, a norocului divin, aduce câștiguri neașteptate. Dar ciocnirea elementelor din combinația stelei 6 (de Metal) cu steaua anuală 3 (de Lemn) poate da naștere unor afecțiuni de sănătate, în special în zona gâtului sau a ficatului.


Remedii:


Sud-Estpierderi și trădări

Steaua lunară 7, a violențelor și furturilor, ajunge în Sud-Est. Cei care au dormitorul în Sud-Estul locuinței și cei care au ușa principală spre Sud-Est trebuie să aibă grijă la semnarea documentelor și la speculațiile financiare. De asemenea, trebuie evitate plimbările nocturne (în special femeile) și excesul de viteză. Pe lângă remedii, se poate așeza în Sud-Est-ul locuinței un covor sau o cuvertură în culori de Apă (albastru, negru).


Remedii:


Sudcerturi

Steaua anuală 9 multiplică energia lunară a stelei 3, steaua certurilor și proceselor.

Excesul de Foc continuă să producă incendii și explozii. Este indicat ca în această lună să se mute plantele din Sudul locuinței, deoarece activează steaua 3. Mare atenție în folosirea lumânărilor în sectorul de Sud!


Remedii:


Sud-Vestpericole

Steaua lunară 5, a distrugerilor, ajunge în Sud-Vest și se alătură stelei anuale 2, a bolilor, acest sector devenind cel mai nociv. Locatarii și stăpâna casei sunt foarte afectați de excesul de energie de Pământ. Se recomandă să se evite zgomotele puternice și reparațiile în această lună. Mare atenție cei care au casele cu orientarea pe Sud-Vest, ușa de la intrare sau dormitorul în Sud-Vest.

Remediilor indicate trebuie să li se adauge un covor în culori de Metal (alb, gri). Pe parcursul întregului an, în acest sector al casei nu se țin cristale și covoare sau draperii în culori de Pământ (galben, portocaliu, maro, bej).


Remedii:


Vestoportunități

Steaua 1, a victoriei, le aduce ocupanților acestui sector noroc și multe oportunități. Au succese la locul de muncă, dar trebuie să se aștepte și la concurență, mai mult sau mai puțin loială. Puțină prudență nu strică, deoarece steaua 7, a furturilor și violențelor, este activă tot anul.

Luna aceasta se poate așeza un covor în culori de Apă (albastru, negru) în sectorul de Vest.


Remedii:


Nord-Vest– prosperitate

Nord-Vestul este sediul patriarhului casei, al conducătorilor și continuă să fie un sector foarte benefic și în această lună. Steaua lunară 9, a prosperității viitoare, multiplică energia stelei anuale 6, a norocului divin și ocupanții acestui sector vor avea noroc de prosperitate. Ciocnirea elementelor din combinația celor două stele (Metal și Foc) aduce un conflict între generații (în special dacă împart aceeași locuință).


Remedii: un bol cu 6 sfere din cristal, un covor în nuanțe de gri așezat în sectorul de Nord-Vest al locuinței.


Predispozițiile lunare pentru semnele zodiacale


Șobolan (1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020)

O lună foarte bună. Au charm, succese la locul de muncă și examene. Deoarece steaua 4, a dragostei și învățăturii, este foarte puternică atunci când ajunge în Nord, persoanele căsătorite pot fi tentate la infidelitate. Șobolanul este animalul de dragoste al celor născuți în ani de Mistreț, Oaie, Iepure și aceștia vor avea parte de romantism, iar persoanele singure își pot găsi partener.

Dacă chartul natal le permite, nativii Șobolan ar fi indicat să poarte culori de Apă (albastru, negru).


Remedii:


Bivolul (1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021)

Trebuie să fie foarte atenți la problemele de sănătate și să nu se suprasolicite. Pot apărea probleme digestive, în special la femei. Vestea bună este că pot finaliza cu succes un proiect început și eforturile le vor fi răsplătite. Șarpele este aliatul lor și îi ajută.


Remedii:


Tigrul (1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

Nativii împart același energii cu Bivolii, dar Șarpele nu le este de mare ajutor. Este prietenul secret al Maimuței, dușmanul lor și din această cauză pot avea probleme mari de sănătate. Vor fi suprasolicitați din cauza muncii asidue la job și trebuie să se odihnească și să se hrănească sănătos.


Remedii:


Iepurele (1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)

Energia lunară a norocului divin le atenuează tendința către ceartă din acest an, îmbunătățindu-le relațiile cu cei din jur. Se recomandă să-și folosească energiile în scop creator și să își țină în frâu ambiția de a-și dovedi superioritatea. Atenție la răni cu obiecte metalice. În această lună este bine să se evite operațiile.

Este indicat să ceară ajutor prietenului lor secret, nativii Câine.


Remedii:


Dragonul (1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)

Nativii trebuie să fie atenți la persoanele din jurul lor și la siguranța lor personală. Pot pierde bani sau acte, pot fi ținta bârfelor și a invidiilor colegilor, se pot accidenta. Găsesc ajutor la aliați (nativii Maimuță sau Șobolan) și la prietenul secret (nativii Cocoș).


Remedii:


Șarpele (1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)

Traversează luna lor și au energie să facă față tuturor provocărilor. La fel ca cei născuți în ani de Dragon, pot avea cheltuieli neașteptate, pot pierde bani sau pot face greșeli care să îi conducă la pierderi. Și ei trebuie să apeleze la aliați (nativii Bivol sau Cocoș) și la prietenul lor secret (nativii Maimuță).


Remedii:


Calul (1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014)

O lună mai dificilă pentru acești nativi, devin nervoși și nu au răbdare. Se pot certa cu partenerul sau colegii. Poate exista riscul să schimbe jobul și să fie epuizați de muncă. Trebuie să facă un efort să-și stăpânească nervii, ca să nu supere pe cine nu trebuie.


Remedii:


Oaia (1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)

O lună foarte dificilă pentru acești nativi, plină de obstacole, în special pentru femei. Surplusul de energie de Pământ îi obosește, sănătatea se șubrezește și pot apărea afecțiuni în plus sau se pot agrava cele existente. Odihna trebuie să fie scopul lor principal în această perioadă, un concediu ar fi binevenit.

Dacă chartul natal le permite, ar trebui să poarte culori de Metal (alb, gri, argintiu, auriu).


Remedii:


Maimuța (1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)

Șarpele este prietenul lor secret și îi ajută să facă față acestei luni, care le aduce multă energie negativă. Metalul zodiei lor mai obosește energia de Pământ în exces, dar trebuie să fie atenți în special la problemele de sănătate. Dacă își fac planuri, trebuie să privească imaginea în ansamblu, să analizeze bine fiecare aspect.


Remedii:


Cocoșul (1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)

O lună foarte bună, în care pot fi promovați la locul de muncă sau își pot găsi un nou job mai bine plătit. Este o lună de noi începuturi pe toate planurile, Șarpele este aliatul lor și le aduce un plus de energie.

Dacă chartul natal le permite, ar fi indicat să poarte culori de Apă (albastru, negru).

Remedii:



Câinele (1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)

Încă o lună foarte bună pentru acești nativi, au de lucru la locul de muncă și li se arată multe perspective la orizont. Pot face cu încredere tot ce doresc, pentru că au parte de sprijinul necesar. Atenție însă la relațiile cu cei în vârstă, deoarece pot apărea neînțelegeri.


Remedii:


Mistrețul (1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

Au aceleași energii ca nativii Câine, dar traversează luna dușmanului lor. Stelele benefice din această lună le aduc spor în tot ceea ce fac. Trebuie să-și urmeze intuiția și să pună în practică orice idee, chiar dacă nu au un plan bine pus la punct. Să fie flexibili, să își schimbe strategia dacă situația o cere și să nu ia în seamă eventualele lucruri minore care îi pot stresa.


Remedii:


Concluzie: În Est, Centru și Vest se formează șiragul complet al stelelor benefice 1, 8 și 6 și sectorul cu cea mai bună energie este Nord-Vest. Cel mai prost aspectat sector în această lună este Sud-Vest și trebuie evitat de către persoanele bolnave și femeile însărcinate. La fel trebuie evitat și Nord-Est de către persoanele bolnave.

Aceste previziuni sunt generale, modul în care percepem energia fiecărei stele asupra noastră depinzând de chartul fiecăruia dintre noi (elementul personal, precum și perioada vieții și stâlpul de 10 ani având o importanță covârșitoare, deoarece pot amplifica sau diminua energiile stelelor).




284 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page