top of page
Search
  • Writer's pictureCarmen Bolosteanu

Luna de Dragon 2022

Această lună aduce ca element Lemnul Yang, care este deasupra Pământului Yang, elementul Dragonului. Lemnul distruge Pământul, deci există riscul unor evenimente (catastrofe naturale) legate de Pământ.

Configurația lunară a Lo-Shu-ului ne aduce noi provocări pe toate planurile (economic, social și politic). Totuși, alăturarea stelelor lunare de cele anuale formează 4 Ho Tu-uri (diferența a două stele este 5) în Nord-Vest, Nord-Est, Sud și Vest, care atenuează energiile negative din sectorul respectiv și le potențează pe cele pozitive.


Distribuția stelelor zburătoare


Centru – distrugeri

Steaua lunară 9 multiplică energia nefastă a stelei 5 din centrul Lo-shu-ului. Având în vedere contextul internațional, situația se agravează. Dragonul face parte din triunghiul oamenilor de acțiune și, după cum arată întreg chartul, conflictele se pot înmulți și mai sunt aspecte care indică cutremure, explozii și incendii.

În plan local, influențele acestor două stele sunt resimțite de toți membrii unei familii, deoarece cu toții folosesc centrul casei. Pot fi mai stresați decât de obicei, crește probabilitatea producerii unor accidente. Dacă este posibil, se recomandă evitarea petrecerii timpului în acest sector (locuințele care au centrul deschis sunt cele mai afectate).

Remedii: pagoda celor 5 elemente, pagoda Sutra inimii


Norddezastre

Steaua lunară 5, a distrugerilor, ajunge în Nord-ul chartului, aducând mari prejudicii. Pot apărea probleme de sănătate și pierderi de orice fel pentru rezidenții acestui sector (risc de accidente, pierderi de bani, concedieri).

Remedii: pagoda celor 5 elemente, stupa tibetană, un covor gri și remedii de sănătate, pentru cei care au probleme.


Nord-Est– conflicte

Steaua 3 a certurilor și a proceselor se alătură stelei anuale 8 a prosperității, cu care formează un Ho Tu benefic. Cei care au dormitorul în Nord-Est trebuie să fie atenți și să evite conflictele și certurile.

În sectorul de Nord-Est al locuinței este indicat să se evite zgomotele puternice (TV, instrumente muzicale etc).

Remedii: placa celor 3 celești, 3 mere roșii, un covor în nuanțe de roșu.


Estsuma 10

Steaua lunară 7, a violențelor și a pierderilor materiale, împreună cu steaua anuală 3 formează suma 10. Această alăturare a celor două stele nocive aduce mult noroc rezidenților acestui sector. Ei pot termina un proiect la care lucrează de mult timp, au ajutor în tot ceea ce își propun. De asemenea, se recomandă prudență la volan și evitarea conflictelor, care pot degenera în violență (totuși este vorba de două energii negative, care se fac simțite din plin).

Remedii: amuleta sumei 10 este de foarte mare ajutor, ea poate fi folosită și dacă ușa principală a locuinței este către Est. Rinocerul și elefantul (placa sau statuetele), cei 3 celești.


Sud-Estabundență și prosperitate

Steaua lunară 8, a prosperității, ajunge în Sud-Est și se alătură stelei anuale 4, făcând din acest sector unul din cele mai norocoase în această lună.

Cei care au dormitorul în Sud-Estul locuinței și cei care au ușa principală spre Sud-Est beneficiază din plin de aceste energii. Succesele financiare se obțin cu o mai mare ușurință și relațiile cu cei din jur se îmbunătățesc.

Remedii: Copacul prosperității, 8 galben, un covor în culori de Pământ.


Suddragoste

Steaua anuală 9 multiplică energia lunară de dragoste a stelei 4. Persoanele singure, aflate în căutarea unui partener și cuplurile care vor să aducă un plus de energie în relație, pot activa sectorul de Sud al locuinței cu remedii de dragoste (animalul de dragoste, simbolul dublei fericiri)

Cei care au de susținut examene în această perioadă sunt sfătuiți să învețe în sectorul de Sud al locuinței (dacă este posibil), unde este indicat să așeze remediile pentru educație (pagoda învățăturii, crapul care sare peste poartă).

Există și un aspect negativ al acestei luni și anume, excesul de Foc produce incendii și explozii. Deja au început să apară incendii de vegetație, ele se vor înmulți, mai ales în zonele de Sud.


Sud-Vestnoroc divin

În această lună, steaua 6 a norocului divin ajunge în Sud-Vestul Lo-Shu-ului. Locatarii sectorului și stăpâna casei se bucură de ajutor neașteptat din partea anumitor persoane. De asemenea, pot beneficia de sprijin în carieră.

Remediile pentru sănătate trebuie menținute, mai ales dacă în sectorul de Sud-Vest al casei este dormitorul.


VestHo Tu

Steaua 2 a bolilor se alătură stelei anuale 7, formând un Ho Tu benefic, care favorizează circulația banilor și aduce câștiguri financiare.

Remediile de sănătate (Wu lou, medicine Buddha) și remediile împotriva stelei anuale 7 (rinocerul și elefantul – placa sau statuetele) nu trebuie să lipsească din sectorul de Vest al locuinței.


Nord-Vest– noroc și strategie

Nord-Vestul este sediul patriarhului casei, al conducătorilor și este un sector foarte benefic în această lună. Steaua lunară 1 a victoriei se alătură stelei anuale 6, a norocului divin, formând un Ho Tu care îi ajută și mai mult pe rezidenți. Activarea energiilor ajută în rezolvarea problemelor care păreau fără soluție.

Remedii: steagul victoriei, un obiect din Metal, un covor în nuanțe de gri așezate în sectorul de Nord-Vest al locuinței.


Predispozițiile lunare pentru semnele zodiacale


Șobolan (1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020)

O lună dificilă pentru acești nativi, energia stelei 5 aducându-le obstacole și probleme de sănătate. Avantajul lor este că traversează luna aliatului lor, dar vor fi secătuiți de energie. Trebuie se odihnească cât mai mult, să evite investițiile riscante și sporturile periculoase.

Dacă chartul natal le permite, ar fi indicat să poarte culori de Metal, pe lângă amuletele împotriva stelei 5 (pagoda celor 5 elemente, Om mani padme hum)


Bivolul (1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021)

Au parte de certuri și scandaluri. Dragonul nu este un semn care să îi ajute prea mult, așa că trebuie să se descurce pe cont propriu. Totuși, cei care ocupă funcții de conducere își pot îmbunătăți calitățile de lideri, datorită Ho Tu-ul format de cele două stele (8 și 3). Remediile pentru steaua 3 (amuleta cu mărul păcii, cei 3 celești) și un prieten Șarpe le-ar fi de mare ajutor.

Dacă chartul natal le permite, culorile de Foc (roz, roșu) sunt foarte indicate în această lună.


Tigrul (1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

Cei născuți sub acest semn împart același energii cu Bivolii, totuși sunt mai agresivi. La orice provocare, nativii Tigru reacționează exagerat, așa că sunt sfătuiți să se tempereze pe cât posibil. Din cauza energiei de Lemn în exces, pot face depresii (mai ales cei care au ca element personal Lemnul Yang). Ocupanții pozițiilor de lideri sunt ajutați de Ho Tu să obțină respectul celor pe care îi conduc.

Dacă chartul natal le permite, culorile de Foc (roz, roșu) sunt foarte indicate în această lună. Și, bineînțeles, remediile pentru steaua 3 (amuleta cu mărul păcii, cei 3 celești).


Iepurele (1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)

O lună complicată, în care pot pierde bunuri și se pot răni. Pot să apară dușmani, oameni invidioși pe succesul lor. Totuși au spor în tot ceea ce-și propun, trebuie doar să se bucure pentru rezultatele obținute. Orice remediu de protecție este binevenit (amuleta cu rinocer și elefant) și amuleta cu suma 10, pentru a putea termina ceea ce au început.

Dragonul (1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)

Nativii Dragon au o lună excelentă, plină de evenimente. Beneficiază de energia semnului lor, de energia prosperității și de dragoste. Pot duce la bun sfârșit un proiect și pot începe în forță altul nou.

Remediul de dragoste Cocoșul auriu și orice remediu de prosperitate le vor potența energiile acestei minunate luni.


Șarpele (1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)

Ei împart aceeași stele cu Dragonii, dar sunt mult mai avantajați. Totul le merge ca pe roate! Să nu uităm că Dragonul și Șarpele formează Casa magiei și a spiritualității, deci nativii Șarpe pot avea anumite revelații, unii dintre ei își pot găsi calea. Au succes în afaceri, sunt șarmanți, se pot îndrăgosti sau își pot oficializa relația. Calul roșu, remediul lor pentru dragoste, îi ajută în acest sens.


Calul (1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014)

O lună specială pentru acești nativi. Dragostea este la cote maxime, cei care sunt în căutarea partenerului îl pot găsi. De asemenea, cei care sunt pe băncile școlilor și facultăților pot învăța cu mai mare ușurință și au succese la examene.

Remedii pentru dragoste sunt Iepurele verde, simbolul dublei fericiri și pentru educație - pagoda învățăturii, crapul care sare peste poartă.


Oaia (1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)

O lună mai puțin dificilă pentru acești nativi, deoarece apar persoane care le ajută să facă față provocărilor. Problemele de sănătate continuă și apare riscul rănirilor cu obiecte metalice. Nu sunt recomandate operațiile, doar cele urgente. Dacă chartul natal le permite, culorile de Metal (alb, gri, argintiu, auriu) sunt foarte indicate luna aceasta. De asemenea, remediile pentru sănătate trebuie folosite tot anul.


Maimuța (1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)

Nativii Maimuță au parte de aceeași energie ca vecinii lor, născuți sub semnul Oii, dar o duc ceva mai bine. Traversează luna aliatului lor și acest lucru le aduce un plus de energie. Atrag toate privirile și pot apărea persoane în viața lor care să îi sfătuiască și să îi protejeze. Totuși trebuie să fie foarte atenți la sănătate. Un remediu pentru sănătate (Wu lou) trebuie să poarte în permanență.


Cocoșul (1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)

O lună în care pot apărea probleme de sănătate. Nativii sunt epuizați după luna dușmanului lor, lună în care au avut parte de conflicte. Însă Dragonul îi ajută, este prietenul lor secret și le dă energie. O altă veste bună pentru acești nativi este că Ho Tu-ul format de cele două stele le aduce noroc de prosperitate. Amuletele de protecție a sănătății și împotriva accidentelor sunt recomandate.


Câinele (1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)

Acești nativi au parte de energii fabuloase în această lună. Au parte de succese la locul de muncă, pot ieși victorioși din orice competiție. Traversează luna dușmanului lor și mai pot apărea obstacole, pe care le vor depăși.

Dacă chartul natal le permite, luna aceasta ar trebui să poarte culori de Metal (alb, gri, argintiu, auriu).


Mistrețul (1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

Au aceleași energii ca nativii Câine, dar sunt mult mai avantajați, deoarece relația lor cu Dragonul este neutră. Obțin succese în negocieri și își ating scopurile. Cei singuri care își caută perechea ar trebui să poarte amuleta cu Șobolanul albastru. Steaua victoriei și Ru Yi sunt remedii perfecte pentru toți nativii Mistreț.

Dacă chartul natal le permite, luna aceasta ar trebui să poarte culori de Metal (alb, gri, argintiu, auriu).


Concluzie: Sectoarele prost aspectate în această lună sunt Centru și Nord și trebuie evitate, în special de persoanele vârstnice, bolnave și femeile însărcinate. De asemenea este indicat, pe cât posibil, ca în aceste zone să se păstreze liniștea.

Sectoarele încărcate de energii benefice sunt Sud, Sud-Est și Nord-Vest.


Luna solară de Dragon începe în 5.04 și se termină în 5.05. Luna lunară de Dragon începe pe 1.04 și se termină cu următoarea Lună Nouă, pe 30.04.

Aceste previziuni sunt generale, modul în care percepem energia fiecărei stele asupra noastră depinzând de chartul fiecăruia dintre noi (elementul personal, precum și perioada vieții și stâlpul de 10 ani având o importanță covârșitoare, deoarece pot amplifica sau diminua energiile stelelor).




269 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page